HTML

Étel, Ital, Pönc

Bemutatkozás, Visitor:

A blog szerzői szenvedélyesen látogatnak éttermeket, kávézókat. Szenvedélyesen ízlelik a világot. Bárhová veti őket a sors, mindenhol az élet sava-borsát keresik. És kritikát forgatnak a fejükben. De ezeket többé nem rejtik véka alá. Tálcán kínálják az olvasónak.

Ketten vagyunk, külön írunk, mindent megeszünk, mindent megiszunk, mindent leírunk. És pöncöt teszünk a végére.
Mottó: "A szájnak három tevékenysége van: beszél, csókol és táplálkozik. "
(Hamvas Béla)

Bemutatkozás, Mixer:

Étal, ital, pönc-ez az a három dolog, ami megédesítheti a hétköznapokat. A kérdés a következő: hol lehet ezekből a legjobbat beszerezni?
Két jóbarát vagyunk, akik arra vállakozunk ezzel a bloggal, hogy gasztronómiai kalandozásainkat fogyasztható formában tálaljuk a nagyközönségnek.
Meg akarjuk osztani tapasztalatainkat a különböző éttermekről, cukrászdákról, kávézókról, gyorséttermekről, mindenről, ahol, ahol ehető/iható dolgokat próbálnak lenyomni a torkunkon-pénzért.
Azért dolgozunk, hogy elmesélhessük, milyen az íze, a színe, az illata, hogyan tálalják, mivel kedveskednek mellé, milyen ÉRZÉS itt-ott az ÉTEL, ITAL, PÖNC....

Mottóm: "Az evésnek és az ivásnak ugyanaz a törvénye, ami a szerelemnek: bárhol, bármikor, bárhogyan. "

Pönceinkhez

Frissen pöncölt

Eddigi Pöncök

2007.09.07. 03:19 Visitor

MIXER:Pesti Lámpás-a hely,óóó a hely...

Kedves Olvasó!

 

Az ember sokszor azt nem veszi észre, ami kiszúrja a szemét. Így volt ezzel a hellyel is.

www.pestilampas.hu

 

Esős őszi délutánon (tehát tegnapelőtt) kerestünk új kávézót Visitor barátommal, mert süteményt akartunk enni, mert mi mocskosul  szeretjük a jó süteményt. Az Egyetem tér és a Ferenciek tere között csaknem félúton  megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a túloldalon olyan kávézó van, ahol még nem voltunk, a Pesti Lámpás.  

 

Pénz nem sok lapult a zsebünkben, a hely pedig drágának látszott, de nem rettentünk meg, ha sörre és alapvető élelmiszerekre futja (tulajdonképpen a sör is alapvető élelmiszer szerintem...),akkor erre is áldozunk.

 

Beléptünk, üvegajtó választotta el az előteret a kávézó többi részétől. Csakegy pillanatra torpantam meg, mert azt akartam megnézni, merre nyílik az ajtó, és az esernyőket is be kellett csunki, namost ebben a két másodpercben arra lettem figyelmes, hogy a pultnál várakozó pincér elindult kinyitni az ajtót. Vidéki parasztgyerek vagyok,nem szoktam hozzá az ilyesmihez, hála a magyar éttermi szolgálatásoknak, nem is kellett, hogy megszokjam, úgyhogy gyorsan benyitottam.

Egy csodálatos, nyugalmat árasztó teremben voltunk, a pincérek udvariasan köszöntek, néhány perc múlva dohányzó asztalnál ültünk, a pincér pedig felakasztotta az esernyőket.

Tisztelt Uraim!-szólított meg minket a pincérünk, és nagyjából itt kezdődött a csoda. Ehhez sem szoktatják hozzá az embert a Pannon pusztaságban, tudnak viselkedni, nem tolakodóak, minden elegáns, de nem túlzó, nem sznob. Éreztük, hogy itt jó kezekbe került az ízlésünk és gyomrunk.

Mindenki profi volt, csak anyit kellett mondanom, hogy kávé és sütemény ügyben jöttünk érdeklődni, és máris a kezemben volt a kávé és sütemény lap. Egyben. Na, ez igen, fényképes bemutató a sütemények mellé, mellettük kávé. Mindenközben a teríték eltűnt. Tényleg profik.

Ez a hely, kedves Pönc Olvasó, nem mondhatok mást, OLCSÓ! A Pesti Lámpás nemcsak a kategóriájában olcsó.

Visitor melang-ot rendelt, én ír kávét kértem, mert be kellett vennem a délután 3-ra felírt alkoholomat, meg esett is odakint. Ráadásul szemtelenül olcsón üzérkednek a  whiskey-s cuccal, nem hagyhattam ki.

Mivel Visitorral (a folyékony dolgokat leszámítva,mert én szeretem a szeszt-ooopsz) hasonló az ízlésünk, mindketten kötés sajttortát kértünk.

Villámgyorsan előttünk termett a rendelésünk. Hibátlan volt, az íze,a színe, az állaga,a körítés. Igen, ez ízlett.

 

Miközben átadtuk magunkat a megengedhető heti dőzsölésnak, alaposan körülnéztünk. Jazz szólt, nem volt túl hangos, nem zavarta a beszélgetést, és érezhetően jól volt kiválasztva. 1000 olyan helyen voltam, ahol a Danubius rádió a fő atrakció, eddig tejed a főfőnök képzelőereje.

Így néz ki a Pesti Lámpás:

a háttérben "Béla bácsi" láthatóan bemozdult...ááá

Nem akartam órákig írni a látottakról. A színek hamronizálnak, a székek kényelmesek. Ez a hely randevúzásra van kitalálva, ide lehet hozni az igazán jó nőket színház előtt, után, helyett. Egyrészt nem kell kisgatyában mosogatni 3 napig, miután megkaptuk amit akartunk, másrészről, a hölgy is érezni fogja, nem egy útszéli kricsmiben próbálják teletömni a fejét és a gyomrát, mielőtt hamvas testének egyéb részeit vennék célba.  

És ha már a dugásnál tartunk, mert az evés, ivás szex, bizony kézenfogva járnak (ugye a prűdebbeknek sem kell magyaráznom, hogy vannak akik azért szexelnek,hogy ehessnek, mások meg isznak, aztán dugnak fűvel-fával?) ejtsünk is szót aról, hogy ez a hely elég nyugodt ahhoz, hogy igazán ráhangolódjunk a másik emberre. A pincérek jöttek, mentek, beszélgettek, de ez nem volt zavaró. Vannak helyek,ahol annyira otthonosan érzik magukat (ez egy munkahelynél természetesen fontos) a kiszolgálók, hogy az egy kis idő után kellemetlenné válik. Itt nem.

 

Akik megfelelően ráhangolódtak a másikra, viszont messze laknak, itt bizony kisurranhatnak a mosdóba, természetesen csak akkor, ha semmilyen vallási előírás nem tiltja számukra a wc-ben dugást. Egyrészt azért mert patyolattiszta minden, másrészt olyan, mint Karak barlangja, biztonságos és elég tágas. A biztonságról nem az in-kal security gondoskodik (a magyar gárdások ne háborogjanak, nem azért írtam őket, mert a közel-keleti lobby ezt parancsolta), hanem egy kanyargós lépcső, amit egy ajtó választ el az étteremtől, innen még az őszi tüntetések zaja sem hallatszana fel.... Pedig reménykedtem, hogy a wc legalább koszos lesz, de ez sem jött össze.

 

Összességében a hely maga a tökély! Nem fogom részekre osztani a pontokat, ez 10 pönci pontot ér, profik és kész! Mindezért nem kérnek sokat, tulajdonképpen ez az a hely, ahol a felszámított szervízdíjra is ad borravalót az ember, még a magamfajta csóró egyetemista is...

 

MIXER

2 komment

Címkék: budapest szeretem top of the pönc


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroponc.blog.hu/api/trackback/id/tr87159312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zebalu · http://www.balulap.hu 2007.09.07. 14:53:17

Van annyira olcsó, hogy egy egyszerű, szegény egyetemista törzshelyéül fogadja?

MIXER 2007.09.07. 15:01:06

Minden nap van 1050 ft-ért menü, a választék jó,és azt mondanám, h mondjuk az egyetemista ismerőseim által látogatott helyekkel vagy egy árban van, vagy max 10-15%-kal drágább. A minősége viszont más, ez egy kategóriával jobb,mint azok a helyek.
A menü dolog zseniális, ennyiért az összehasonlítás alapjául szolgáló helyeken nem tudsz enni.
Az is kérdés, hogy mit akarsz fogyasztani, ha minden nap be akarsz ülni egy kávéra, és fél óra olvasásra, a válasz igen, ha minden nap itt akarsz betolni egy üveg pezsgőt,akkor normális esetben nem...
süti beállítások módosítása