HTML

Étel, Ital, Pönc

Bemutatkozás, Visitor:

A blog szerzői szenvedélyesen látogatnak éttermeket, kávézókat. Szenvedélyesen ízlelik a világot. Bárhová veti őket a sors, mindenhol az élet sava-borsát keresik. És kritikát forgatnak a fejükben. De ezeket többé nem rejtik véka alá. Tálcán kínálják az olvasónak.

Ketten vagyunk, külön írunk, mindent megeszünk, mindent megiszunk, mindent leírunk. És pöncöt teszünk a végére.
Mottó: "A szájnak három tevékenysége van: beszél, csókol és táplálkozik. "
(Hamvas Béla)

Bemutatkozás, Mixer:

Étal, ital, pönc-ez az a három dolog, ami megédesítheti a hétköznapokat. A kérdés a következő: hol lehet ezekből a legjobbat beszerezni?
Két jóbarát vagyunk, akik arra vállakozunk ezzel a bloggal, hogy gasztronómiai kalandozásainkat fogyasztható formában tálaljuk a nagyközönségnek.
Meg akarjuk osztani tapasztalatainkat a különböző éttermekről, cukrászdákról, kávézókról, gyorséttermekről, mindenről, ahol, ahol ehető/iható dolgokat próbálnak lenyomni a torkunkon-pénzért.
Azért dolgozunk, hogy elmesélhessük, milyen az íze, a színe, az illata, hogyan tálalják, mivel kedveskednek mellé, milyen ÉRZÉS itt-ott az ÉTEL, ITAL, PÖNC....

Mottóm: "Az evésnek és az ivásnak ugyanaz a törvénye, ami a szerelemnek: bárhol, bármikor, bárhogyan. "

Pönceinkhez

Frissen pöncölt

Eddigi Pöncök

2007.09.12. 12:33 Visitor

V I S I T O R: Pudding of Chesterfield

Íme, Dél-Anglia súlyos édessége, Chesterfield dombjainak sötét remeke. A cseszteri puding, ahogy a Somogyban mondanák. Csesztöfíd pudin - ahogy máshol. Hogy az angolok miként, azt nem tudom.

Azt tartja a Great Pudding and Souffle Book, hogy azért formáz csúcsokat a teteje, mert Chesterfield 7. earlje, Arthur 2nd minden kedden (egy esős kedden - rainy Tuesday -vette nőül aráját, Emma Blonhillt) talajrészegre itta magát a scotch alapú nemes liqueur, a Drambuie litereivel. Innen pedig egyenes út vezetett oda, hogy váltig állítsa cimboráinak, Chesterfieldnek márpedig vannak hegyei.

A pirospozsgás szakács, Fat Harold pedig jót mulatott, nyakon öntötte rummal és fent nevezett italkölteménnyel a nassot, kicsúcsozta a tetejét, és megszületett Chesterfield első pudingja. Azóta fogyasztják magas kakaótartalommal, ízlés szerint tejszínhabbal, csokiöntettel vagy hússzósszal.

Hozzávalók két személyre: két szék, egy asztal, egy-egy villa, egy-egy tányér, viccek és sok mosoly.

© Visitor

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroponc.blog.hu/api/trackback/id/tr54163557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mixer 2007.09.13. 12:53:19

Kedves Barátom, Visitor!

Apád faszáért írkálsz ilyen marhaságokról,h csesztöfíd pudling,amikor nemhogy nem ettél ilyet,de még csak nem is láttál.
Zsíroskenyér, bableves....
sok mosoly, mi? há\\\' én azon röhögök,h poszt lett egy ételből,amit eddig csak könyvben láttál

Visitor 2007.09.13. 14:12:48

Valóban nem láttam, mert nem is létezik. Nem látod, hogy nem étel van a képen?

Mixer 2007.09.13. 19:21:28

nem.
teljesen értelmetlen posztokkal minek szennyezni a blogot?

Emília 2007.09.23. 14:23:09

Nos, a helyesírásra és az igazi gasztronómiára tessen mán odafigyeni!!! A pudingot szeretem, bárhol készítik, csak fincsi édes legyen. No, csá
süti beállítások módosítása