Íme, Dél-Anglia súlyos édessége, Chesterfield dombjainak sötét remeke. A cseszteri puding, ahogy a Somogyban mondanák. Csesztöfíd pudin - ahogy máshol. Hogy az angolok miként, azt nem tudom.
Azt tartja a Great Pudding and Souffle Book, hogy azért formáz csúcsokat a teteje, mert Chesterfield 7. earlje, Arthur 2nd minden kedden (egy esős kedden - rainy Tuesday -vette nőül aráját, Emma Blonhillt) talajrészegre itta magát a scotch alapú nemes liqueur, a Drambuie litereivel. Innen pedig egyenes út vezetett oda, hogy váltig állítsa cimboráinak, Chesterfieldnek márpedig vannak hegyei.
A pirospozsgás szakács, Fat Harold pedig jót mulatott, nyakon öntötte rummal és fent nevezett italkölteménnyel a nassot, kicsúcsozta a tetejét, és megszületett Chesterfield első pudingja. Azóta fogyasztják magas kakaótartalommal, ízlés szerint tejszínhabbal, csokiöntettel vagy hússzósszal.
Hozzávalók két személyre: két szék, egy asztal, egy-egy villa, egy-egy tányér, viccek és sok mosoly.
© Visitor
Pönceinkhez