HTML

Étel, Ital, Pönc

Bemutatkozás, Visitor:

A blog szerzői szenvedélyesen látogatnak éttermeket, kávézókat. Szenvedélyesen ízlelik a világot. Bárhová veti őket a sors, mindenhol az élet sava-borsát keresik. És kritikát forgatnak a fejükben. De ezeket többé nem rejtik véka alá. Tálcán kínálják az olvasónak.

Ketten vagyunk, külön írunk, mindent megeszünk, mindent megiszunk, mindent leírunk. És pöncöt teszünk a végére.
Mottó: "A szájnak három tevékenysége van: beszél, csókol és táplálkozik. "
(Hamvas Béla)

Bemutatkozás, Mixer:

Étal, ital, pönc-ez az a három dolog, ami megédesítheti a hétköznapokat. A kérdés a következő: hol lehet ezekből a legjobbat beszerezni?
Két jóbarát vagyunk, akik arra vállakozunk ezzel a bloggal, hogy gasztronómiai kalandozásainkat fogyasztható formában tálaljuk a nagyközönségnek.
Meg akarjuk osztani tapasztalatainkat a különböző éttermekről, cukrászdákról, kávézókról, gyorséttermekről, mindenről, ahol, ahol ehető/iható dolgokat próbálnak lenyomni a torkunkon-pénzért.
Azért dolgozunk, hogy elmesélhessük, milyen az íze, a színe, az illata, hogyan tálalják, mivel kedveskednek mellé, milyen ÉRZÉS itt-ott az ÉTEL, ITAL, PÖNC....

Mottóm: "Az evésnek és az ivásnak ugyanaz a törvénye, ami a szerelemnek: bárhol, bármikor, bárhogyan. "

Pönceinkhez

Frissen pöncölt

Eddigi Pöncök

2007.09.10. 02:47 Visitor

Mixer:Goldschmiedt-Pálköve

A Balaton egy elrejtett kis zugában kincsre bukkantunk!

 

Barátaimmal "rendes" éttermet kerestünk Pálkövén, de a pizzériában egy másik településre irányítottakminket. Aztán egy röhejes tábla útbaigazított minket, 200 méterre a pizzázótól találtuk a Goldschmiedt Welness Vendégházat és Éttermet...

http://www.kali.hu/szallas/goldhaz/

 

Íme!

 

Nem értettük, hogy miért tagadták le előttünk ezt a kis kincset. Igazi magyaros gondolkodásra vall: dögöljön meg a szomszéd tehen is,vagy inkább dögöljön meg a szomszéd és legyen enyém a tehene....

A kert elsőre piszok giccsensek tűnik, másodikra is, mivel az...

Odabent nagyon érdekes dolgokat tapasztaltunk, aztán annyira megszerettük a helyet, hogy ha újra elvetődünk Pálkövére, máshová biztosan nem fogunk menni!

 

A Goldschmiedtben két helyen lehet étkezni, az étterem a pincében van, nyáron pedig a teraszon is lehet falni Az éttermi rész kifejezetten hangulatos, azért ez is magánviseli a hángérien modern giccs- irányzat kezenyomát.

Mikor először ott jártunk, senki más nem volt rajtunk kívül. Csóváltuk is fejünket, hogy haldoklik a magyar tenger, de a többi napon tapasztaltuk, hogy a nyaralók esténként özönlenek ide. Nappal azért nincs itt senki, mert "egyéb programok" elszívják az éhezőket (part, kirándulás, wellnes).

Az első alkalom volt igazán vicces. Az üres étterem nagytermében bömbölt a cigányzene (nem élő, hajjaj) valami ócska kazettából. Annyira pocsék roma muzsika volt, hogy először azt hittük, ez riasztja a vendégeket. Imáink meghallgattattak, a kazetta tönkrement. Ezután rádióra kapcsoltak, szerencsére.

Kértük az étlapot, és egy-egy fénymásolt A/4-es lapot kaptunk, amin (szégyen,de) hangosan felnevettünk. Ilyet még sehol sem láttunk, vagy csaka legrosszabb helyeken. Kérdeztük, hogy milyen bor van, erre a "vörös és fehér"- válasz érkezett, amikor már végképp nem bírtunk magunkkal, és halkan le is írtuk a helyet magunkban.

Szarvast kértünk, 1000 forint alatti összegért vesztegették! Kíváncsian vártuka folytatást a roma mjúzik dörömbölése közepette. Aztán a kazetta bemondta az unalmast, és megérkezett a szarvas. Tálalni, szervírozni tudnak!

És FŐZNI is TUDNAK! Nem tudom ki a szakács, de olyan jó, szinte házias volt minden étel, mintha egy kedves nagymama a messziről hazatérő unokájának készítette volna a kedvenc fogását!

Kaptunk vörösbort, házi bor van, a környékben termett. Otelló is van benne, de kifejezetten finom bor! Ittunk vöröset, fehéret, sört, és ebéd után a házigazda megvendégelt minket házi pálinkával. Kemény volt. Kicsit beszélgettünk a "főnökkel", Kaptunk ajándékba promó-képeslapot, és nagyon elégedetten távoztunk.

Onnatól csak oda jártunk. Minden étkezés olcsó volt, szemnek/szájnak laktató.

A kiszolgálás majdnem tökéletes, érezhetően családi keretek között oldják meg, de a vendégek szeretetét érezni lehetett. Készségesek voltak, gyorsan dolgoztak, külön kéréseinekt is teljesítették (éjjel 11 után zsemlyegombóc a nyúlhoz...,pedig nem szerepel az étlapon)

Az étterem és a terasz is nyugalmas (ha a kazettás dídzsé nem dolgozik), a berendezés kényelemes.

Ez egy welnnes-családivállakozás, tehát nem az étkeztetés a fő profil, viszont a vendégek minden igényét megpróbálják kielégíteni. Mire gondolok?

Reggelente fix áron svédasztal, déltől ötig, majd öt órától éjfélig a fix áron korlátlan étkezésre nyílik lehetőség. A kisebb étkű vendégeknek minden nap 980-ft-ért van 3 fogásos menü, amihez üdítő és saláta is jár.

Itt tudják, hogy a vendég az első, és ezt nagyon hamar megéreztük, süteménytől-borig (almától-sajtig) mindennel elégedettek voltunk (figyelem:házibor, ínyencek ne várjanak csodát, mi elégedettek voltunk és kész).Ettől függetlenül az étlap és a reklámok a vicc kategóriába tartoznak, a felszolgálás még nem profi, de nagyon barátságos, az étlap szegényes kicsit, nincs 250 féle étel, viszont a különféle specialitások és mennyiségi korlát nélküli étkezések kiegyenlítik ezt a hiányosságot.

Étel: 9 pont

Ital: 6 pont (vörös,fehér-nahát azért ez mégsem lehet több)

Kiszolgálás: 7 pont

Hogy nézek ki?: 7pont (giccses az a kert, giccses)

welcome pálinka: 10 pont

wc: 10 pont

összességében: 8.17

Ennyit biztosan ér a hely! Ha valaki Pálkövén jár, jöjjen be ide! A wc-ről nem írok, mert a Balaton partján 1000 másik hely (nádas, öltözők a parton, stég, csónakok,vitorlások, maga a víz) nyújt biztonságot az egymásra vágyó embereknek. (Asszem a szexuális helyszínekben nyújtott tanácsaimért lassan pénzt fogok kérnia gasztronómiát kedvelő Pönc olvasóktól)

 

MIXER

1 komment

Címkék: olcsó szeretem pálköve goldschmiedt


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroponc.blog.hu/api/trackback/id/tr46161494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ahmed 2009.10.07. 15:06:41

Azért van egy kis gond...ezzel a Goldschmiedt Vendégházzal...méghozzá ahogy itt ti is említitek a felszolgálás az egyik gond.Ugyan volt egy szakképzett fiatal pincér hölgy is,akivel tényleg sikerült olyan kedvesen viselkedniük...és családiasan,hogy gyakorlatilag(többek közt) vele vasaltatták a tulajok a saját nadrágjukat is...persze mindezt kb.2500Ft-ért napi 10 órába.Jah lehet,hogy kedves kollégák,ti vele nem találkoztatok,mert talán abba az évbe nem is dolgozott még,de hát abban az úgynevezett kincsben már csak ilyenek az állapotok.Családiasság?Igen...az van,pláne az a fantasztikus mikor a két csöpp kis gyermek(Izabella és László Dániel)nagymamája a "Nyomi,nyomi már..." kiáltásokkal próbálja az emberbe csalni a marha nagy lelkesedést azon diákoknak akiket gyakorlatra küldtek csak nem éppen azon feladatokat gyakorolják
amit kijelölt az iskola számukra ottanra.Persze tök ingyen és természetesen az utazás költségeit sem állják.Amúgy az idős hölgy tényleg nagyon "jófej" mikor a dolgát végezni akaró ember nyomában,maga előtt a 2 gyerekkel ott kullog,akik természetesen ott ordítanak és futkároznak,hogy az ember véletlen se tudjon egy nyamvadt kaját kivinni(ráadásul az illető nem is pincér,mégcsak nem is vendéglátós) .Persze a "csoda nagymama" ahelyett,hogy ilyenkor elvonulna a gyerekekkel és foglalkozna,játszana(rajzolgatna...blabalabla)velük,csak az ún."alkalmazottszerűségek" (mert ugye pénzt nem kapnak)nyomába halad,lököd és rikácsol mint valami hebehurgya tompa agyú kánya.
Persze az említett személyek egészségügyi könyvét a tulaj elrendezni soha hajlanó nem volt...de
így legalább volt az ember tüdőszűrön(ezen 1 értelme volt a dolognak,több nem)és vehetett egy kis kék könyvet melyet ő ott úgyse használ mert még drága tüdnér cukipofa "házigazdáknak" kéne csinálni valamit...de persze a nyakát húzza az a hülye és hazudjon egy kitalált munkakört amihez nem kell egészségügyi könyv a TULAJDONOSO HELYETT!
süti beállítások módosítása