HTML

Étel, Ital, Pönc

Bemutatkozás, Visitor:

A blog szerzői szenvedélyesen látogatnak éttermeket, kávézókat. Szenvedélyesen ízlelik a világot. Bárhová veti őket a sors, mindenhol az élet sava-borsát keresik. És kritikát forgatnak a fejükben. De ezeket többé nem rejtik véka alá. Tálcán kínálják az olvasónak.

Ketten vagyunk, külön írunk, mindent megeszünk, mindent megiszunk, mindent leírunk. És pöncöt teszünk a végére.
Mottó: "A szájnak három tevékenysége van: beszél, csókol és táplálkozik. "
(Hamvas Béla)

Bemutatkozás, Mixer:

Étal, ital, pönc-ez az a három dolog, ami megédesítheti a hétköznapokat. A kérdés a következő: hol lehet ezekből a legjobbat beszerezni?
Két jóbarát vagyunk, akik arra vállakozunk ezzel a bloggal, hogy gasztronómiai kalandozásainkat fogyasztható formában tálaljuk a nagyközönségnek.
Meg akarjuk osztani tapasztalatainkat a különböző éttermekről, cukrászdákról, kávézókról, gyorséttermekről, mindenről, ahol, ahol ehető/iható dolgokat próbálnak lenyomni a torkunkon-pénzért.
Azért dolgozunk, hogy elmesélhessük, milyen az íze, a színe, az illata, hogyan tálalják, mivel kedveskednek mellé, milyen ÉRZÉS itt-ott az ÉTEL, ITAL, PÖNC....

Mottóm: "Az evésnek és az ivásnak ugyanaz a törvénye, ami a szerelemnek: bárhol, bármikor, bárhogyan. "

Pönceinkhez

Frissen pöncölt

Eddigi Pöncök

2007.09.06. 19:58 Visitor

MIXER: WIKINGER-a hely, ahol nem szeretnek,téged sem....

MZSK/Morzsi/ Móricz Zsgimond körtét, Zsiga bátyánk balkeze, itt a Wikinger,vagy körtér bisztró...nomen est omen.

 

Ezena helyen bunkók az alkamazottak, ki a akarnak zsebelni éjszaka, de verhetetlenek marhapörköltben és hamburgerben....

 

A helyet könnyű észrevenni, már az utcán sorok állnak, mivel utcai kiszolgálás is van hamburgerből és gyrosból. Csirke gyros, és mega-hamburgerek. Ha csak itt rendelsz, bizony elégedetten távozhatsz. Egy bazi nagy néger koma még nagyobb hamburgert erőszakol a szájába, ezzel hirdetik a kiváló hamburgereiket, és tényleg nagyok, és tele vannak mindennel, máj, csirkemell, saláta, paradicsom, dehát annyi variáció és méret van, hogy kár lenne folytatni. Ráadásul ha az utcai kisablakon kérsz a(z) (feltehetően) egykori rabszolgák leszármazottjának portréja mellett, akkor nem kell bemenned és megismerkednek az alkalmazotakkal, és ez jó, nagyon jó....

Bent óriási káosz, én legalábbis ezt éreztem mikor először itt voltam. Szemben osztják a "rendes" ételeket, az ajtó mellett bent is lehet gyrost és társait venni. Ha le akarsz ülni, hogy elfogyaszd,amit nagynehezen beszereztél, balra indulj, mivel ebben a nagy teremben csak a zajból van 2 perc után sok, asztalokból nagyon keveset talász.

 

Együnk valami rendeset, jó? Szokásos gyorsétterem, tele van vele Böpest. Sült csirkecomb rizzsel, mit szólsz? Be kell állnod a szemközti sorba, de hidd el, hogy szerencsés vagy, mert legalább azt tudod, hogy mit akarsz enni. Aki nem tudja, az nem is könnyen fogja megtudni, mert pont a rendelésre várakozásoddal, a sorbanállásoddal fogod eltakarni előle az ételeket. Ja, hogy nézzen fel, ott minden le van írva? DE ha ki van rakva, akkor az ember megnézi a kaját, ez természeti törvény.

 

és ekkor kerülsz először kapcsolatba a világmindenség legjobb dolgozóival.  (a képen amforák láthatók, nem köcsögök)

Unott pofák, rikácsolás, rosszabb, mint a vásárcsarnok. Valahogy úgy érzed, hogy itt senki nem kedves (van kivétel, az éjszakai műszakban asztalokat törölgető néni cukorból van, jó, én nem nyalnám, de rendes ;) ) a pult mögötti csajok tehát kiabálnak veled, vagy egymással beszélgetnek, valaki folyton csapkod,az ételt pedig igyekeznek addig melegíteni, hogy neked kétszeres időbe kerüljön lehűteni, közben oldalról löködni fognak mások, mert szeretnék megnézni, hogy mi a napi menü.

A sor végén a kasszában egy idősebb hölgy egyfolytában újságot próbál olvasni, ami a forgalom mértékéből adódóan lehetetlen ugyan, de ő bőszen próbálkozik. Anyád.

 

Ha kijutottál, balra indulj, menj be a másik terembe! A vendégsereg változatos, a kedvencem az "ügyvéd úr" névre hallgató, rosszul öltözött, ám jogi szakzsargont telfonjába szajkózó, folyamatosan dohányzó úr. Ő itt a császár.

 

A hely majdnem mindig tele van, mivel az étel alapvetően finom, a menü változatos, a hamburgerek nagyok és laktatók, az árak normálisak a fővároshoz képest, és kurva jó  a hely fekvése. Mindenképpen egyetek marhapörköltet!

Na, pont ezért merik megcsinálni azokat a dolgokat, amiket alkalmadtán eljátszanak. Arról ne is beszéljünk, hogy semmib vesznek, nem figyelnek rád, rosszul írnak fel dolgokat, semmi kedvesség, és az, hogy "egy elb***ott futószalagon termék vagyok"-érzésed van, inkább dumáljunk arról, amikor majdnem elmentünk fogyasztóvédelmi főfelügyelőségezhez meg GÉVÉHÁzni,annyira felhúztuk magunkat.

Ezért:

Éjjelente mások az árak, csak ezt elfelejtették jelezni :D Vicces gyerekek, tudják, hogy rengetegen tévednek be egy kis éjszakai italozás után,mert közel s távol semmi sinc nyitva, kint színes/szagos minden, ordít, hogy 700 ft-ért óriásburgerrel lakhatsz jól, csak bent derül ki, hogy egy százassal több lesz. Ezt mondjuk nem veszed észre, mert  fejed felett lesz kiírva, ahova véletlenül sem néznél fel. Morognak is az emberek amikor fizetni kell, nem 100 ft miatt (én igen),hanem mert mindenki kicsit furcsán érzi magát, hogy nem tud számolni, a néni pedig (néha az újságos unatkozó) nem fog szólni az biztos. Józanul sem veszed észre, hogy mások az árak (mármint fizetés előtt).

 

Olyankor az alkalmazottak is sokkal többet engednek meg maguknak, értsd ezalatt, hogy éjjel bunkóbbak....ami nem is olyan könnyű!

A kedvenc itteni csajommal (35 körüli, és nem fog idén miss balaton címet szerezni) egyszer a következő beszélgetés zajlott a nyáron:

-Szia, mit kérsz?

-szia! xyhamburgert kérek

-inkább igyál valamit!

-Tessék?

-Most minek veszel hamburgert, olyan dög meleg van, ilyenkor nem lehet enni, igyál valamit.

-De én egy xyhamburgert szeretnék,éhes vagyok

-éhes vagy? ne mondd már, tényleg hamburgert akarsz?

-igen

-és nem is iszol? Gyerekek, ilyen melegben nem akar inni.....

Ekkora már nagyon mérges voltam... Azt hiszem, ez mindent elmond a mai magyar vendéglátásról. A csaj nem  azt akarta kedvesen megakadályozni, hogy kiszáradjak, hanem épp nem volt jobb dolga, hát gondolt egyet, és megfeledkezett arról, hogy egy munkahelyen alkalazottként szem előtt kellene tartania az üzlet érdekeit... Meleg volt, a csaj meg hülye. 

 

Miért van az, hogy ebben az országban minden boltos, pultos, pénztáros azt hiszi, hogy a szemben álló alak tegeződni szeretne vele? NEM KÉREK A TEGEZÉSBŐL!

 

 

Összegezve: menjetek egyetek marhából pörköltet, csirkéből gyrost, a kettőből hamburgert, és Isten óvjon benneteket, kedves Pönc olvasók az itteni alkalamzottaktól.

Kaja: 8 pont (egyszerkaptam csak olyat, ami ehetetlen volt-az volt a napi ajánlat)

Italok: a választék átlagos, az árak viszont jók, éjjel 300 ft-ért dobozos sörrel
kedveskednek, ezért kapnak 6 pontot

kiszolgálás:ááááááááááá 2 pont (1 pont mert van, 1 pont mert tudnak
magyarul)

wc: meg sem próbáltam megkeresni, megkérdezni meg nem fogod Te sem
senkitől (sejtésem szerint jobbra lesz a pénztáso néni mögött)

hogy nézek ki?: én jól, a hely közepes, bent csúnya, de az oldalsó terem
elmegy 4 pont

Bunkóság: 10 pont

éjjeli áremelés anélkül, hogy bárhol feltüntetnék: 10 pont (azóta szóltunk és
feltüntetik, észrevenninem könnyű, de megteszik) ezért csak 8 pont

 

összegezve: 6.3- kb ilyen

 

MIXER

 

 

 

11 komment

Címkék: budapest gyors közepesen szeretem wikinger


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroponc.blog.hu/api/trackback/id/tr67159068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gonoszkiralylany 2007.09.07. 10:48:01

itt már én is voltam, de csak inni, és nagy társasággal - nem tűnt fel hogy bunkók :)

zebalu · http://www.balulap.hu 2007.09.07. 14:11:43

Én meg általában csak a külső ablaknál veszek valamit futtában. Azt tudom, hogy a kaja jó...

MIXER 2007.09.07. 14:54:47

Inni jártok a wikingerbe? A 11.kerület (nevezzük nevén: Újbuda! JUhéjj) ennél sokkal nagyobb kincseket tartogat, ha valahol jót akartok inni.
Különben is, szeszelő cserkész....ááá,bezzeg amikor még én cserkész voltam, ilyen nem történt.
Örülök, hogy veletek kedvesek voltak, biztosan olvasnak minket ;)

Zebalu: a kaja alapvetően jó, csakegyszer kaptam rosszat, pedig elég sokszor voltam már

gonoszkiralylany 2007.09.07. 23:22:09

dehogy járunk oda inni, egyszer voltunk :))

Mixer 2007.09.08. 00:15:44

ezért ajánlottam másik helyet, oda szerintem máskor is visszamennél

Horvath Balazs 2008.03.17. 10:13:13

akinek nem tetszik nem kell oda járni én nagyon szeretem

Horvath Balazs 2008.03.17. 10:16:55

és ha neked kéne ott dolgoznod napi 12órát mitcsinálnál kis faszfejü úgy tünikjól ismered a hejet és sokat jársz oda miafasznak ha nem tetszik maradj otthon és fözz magadnak kis köcsög

branonim 2008.04.05. 01:41:00

te kocsog ha éhes vagy akkor ne dumálj hanem egyél, jó ez a hely nem a pián van a hangsúly, kináltak, mert kedvesek, a poént meg meg kell értened akármilyen éhes vagy !

gonoszkiralylany 2008.04.30. 20:57:56

egyébként pont az idős néni jó arc
haverjaim "törzsvendégek"nek számítanak és múltkor kaptak ingyen gyrost tőle

Mixer 2008.08.10. 02:00:21

Kedves Balázs és Branonim!

Fingotok sincs arról, h mi az a vendéglátás

kurvára nem volt vicc volt, még csak nem is poénos

a wikingerben egyszerűen nem tudnak viselkedni, pedig az alap. ÉS nem járok oda gyakran, mivel ilyen élményeim vannak.

dupi 2008.11.11. 18:20:43

komment van, poszt nincs? :)
süti beállítások módosítása