HTML

Étel, Ital, Pönc

Bemutatkozás, Visitor:

A blog szerzői szenvedélyesen látogatnak éttermeket, kávézókat. Szenvedélyesen ízlelik a világot. Bárhová veti őket a sors, mindenhol az élet sava-borsát keresik. És kritikát forgatnak a fejükben. De ezeket többé nem rejtik véka alá. Tálcán kínálják az olvasónak.

Ketten vagyunk, külön írunk, mindent megeszünk, mindent megiszunk, mindent leírunk. És pöncöt teszünk a végére.
Mottó: "A szájnak három tevékenysége van: beszél, csókol és táplálkozik. "
(Hamvas Béla)

Bemutatkozás, Mixer:

Étal, ital, pönc-ez az a három dolog, ami megédesítheti a hétköznapokat. A kérdés a következő: hol lehet ezekből a legjobbat beszerezni?
Két jóbarát vagyunk, akik arra vállakozunk ezzel a bloggal, hogy gasztronómiai kalandozásainkat fogyasztható formában tálaljuk a nagyközönségnek.
Meg akarjuk osztani tapasztalatainkat a különböző éttermekről, cukrászdákról, kávézókról, gyorséttermekről, mindenről, ahol, ahol ehető/iható dolgokat próbálnak lenyomni a torkunkon-pénzért.
Azért dolgozunk, hogy elmesélhessük, milyen az íze, a színe, az illata, hogyan tálalják, mivel kedveskednek mellé, milyen ÉRZÉS itt-ott az ÉTEL, ITAL, PÖNC....

Mottóm: "Az evésnek és az ivásnak ugyanaz a törvénye, ami a szerelemnek: bárhol, bármikor, bárhogyan. "

Pönceinkhez

Frissen pöncölt

Eddigi Pöncök

2007.09.07. 17:23 Visitor

MIXER:POPCorner-rúgjunk be Újbudán

Péntek van, rúgjunk hát be! Itt egy tipp Újbudáról! POPCORNER

 

 

Gonoszkirálylány kommentje után tudtam, hogy ajánlanom kell egy jó, újbuda központjában megtalálható helyet, nehogy már a Wikingerbe kelljen inni járnia a társaságoknak. (ez nem hitelrontás, ne is próbálkozzanak)

 

Ha a Szent Imre szobor lábánál megállnék, és képzeletben egy egy kilóméteres kört rajzolnék, kapásból vagy 25 kocsmát tudnék felsorolni (többségét már kipróbáltam), és ezek közül ajnálom most a kedvencemet, a POPCORNERT!

 

A barátaimmal csak kurva jó helynek hívjuk...

 

Véletlenül tévedtünk ide, én azonnal beleszerettem a helybe. A Lágymányosi és a Budafoki út sarkán van, de nem vagyok jó utcanevekből. A 6-os villamos utolsó megállójánál a Móricz előtt, ott szállj le, és ne a Földhivatal felé indulj, hanem arra, ahol a fenyegető ÜGYVÉDEK feliratot látod. Ha a Jó ÍZŰ KÍNAI BÜFÉ feliratod is látod,akkor vagy jó helyen. Jó ízű kínai büfé,hibbant sárgák. (Tesco gazdaságos ízű joghurt, mindegy)

Jó, a sarkon találod, ez biztos. De nemcsak ezért popcorner, hanem azért is, mert minden asztalon egy tál popcorn-t találsz, és ha elfogy a pattogatott cucc, azonnal hozzák a másikat. Laza.

A hely kellemes, a berendezés új, kényelmes, és tiszta. Az újbudai pincekocsmák többségében farmeron keresztül lehet nemibetegséget kapni, itt nem.

Internet kávézóként is funkcionál a hely, a gépeket az ajtóval szemben egy kisebb teremben találod, emlékeim szerint 3 db van, de a szám lényegtelen, free wifi... alap.

Kezdjünk inni! (kár, hogy nem vagyok most Pesten, át is ugranék, és onnan posztolnék)

 Löwenbrau:280, emlékeim szerint van olcsóbb sör is, drágább is, de 300 ft alatti áron fix,hogy tudtok sörözni.

A kiszolgálás kellemes. Fiatal srácokat láttam eddig csak a pultban, akik készségesen állnak a vendégek rendelkezésére, udvariasak, és gyorsan dolgoznak. Hamar össze lehet velük barátkozni, ha valaki nyitott, szerencsére ők nem olyan pofátlanul bratyizósak, mint sok helyen. Ha szimpatikusak, dumáljatok, ha nem, nem fognak zavarni.

 Az estét nem szabad megúszni mézespálinka nélkül, mivel emlékeim szerint az is baromi olcsó.                                            

                                                                 

        Aki nem szeszelhet, igyon teátMéz lesz hozá, sok helyen bizony nem gondolnak rá, hogy vannak akik azzal ízesítenének. 

Az egész hely elegáns, de a hangulat megmarad fiatalosnak. A falakat (ahogy én megfigyeltem) heti váltásban másfajta képek díszítik, azt gondolom, a hely galériaként is funkcionál.

Itt rádiót hallgatnak, talán csak egyszer hallottam, hogy az egyik srác valami reggae  albumot tett fel. Talán Petőfi van, én pedig imádom az új Petőfit, tehát a zenével nem lesz nagy gond, de biztos meg lehet beszélni ,hogy tegyenek fel valami mást.

Mivel box-ok vannak, a zene is csendes, az utcáról sem szűrődik be sok zaj, itt kellemes beszélgetni, ami teljesen elképzelhetetlen az újbudai pincekocsmák 90%-ban...

Ha már letoltunk néhány sör-mézes kombót, akkor irány a wc... számítógépektől balra. Nem, nem ez a hely erénye. A megoldás nagyon suta. Egy fajansz a férfiben, egy a nőiben, közös kézmosó, a folyosón...és külön cucc szolgálati felirattal. Mégi játszik a nemibetegség??   A férfi wc falán Orwell idézet, majd ebből kialakuló rövid falfirka polémia köti le a figyelmünket. Itt nem fogunk a nőnkkel kisurrani, vagyis fogunk, de nem a wc-t célozzuk meg, hanem a                           

 pókerasztalt. A képen látható sokkal gagyibb, mint ami ott van. A pókerszobát nem emlékszem már, hogy mennyiért lehet kibérelni, de vagy 100%-ot vagy 50%-ot le lehet belőle inni! Juhéjj! Mondjuk én jobban szeretek snapszerozni, dehát nem vagyok pösti úrigyerek.     

 

Összességében ilyen a popcorner: kellemes, fiatalos, minden igényt kielégít, olcsó, tiszta, és mégis pincekocsma, ahol már aludtam az asztalon, és nem nézett ki senki!

 

Étel: mintha lennének,de a popcorn 10 pont

Ital: a választék átlagos, koktél név alatt gatyiságok futnak, viszont olcsó, ezért 7 pont

hogy nézek ki?: én még mindig jól, a hely meg főleg, viszont a géptermet-kártyaszobát-wc-összekötő folyosó randa, ezért 6 pont

wc:cöcöcöcö,ez nem megoldás 4 pont, mert tiszta

kiszolgálás: 8 pont, jó, ez jó!

összességében: 7 pont! Ezzel azt hiszem a legjobb újbudai pincekocsam címet meg is szerezné. A kérdésben szívesen vitatkozom!

és ez még galéria is...

 

MIXER                                                   

                                       

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest söröző olcsó szeretem popcorner


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroponc.blog.hu/api/trackback/id/tr28159763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása