HTML

Étel, Ital, Pönc

Bemutatkozás, Visitor:

A blog szerzői szenvedélyesen látogatnak éttermeket, kávézókat. Szenvedélyesen ízlelik a világot. Bárhová veti őket a sors, mindenhol az élet sava-borsát keresik. És kritikát forgatnak a fejükben. De ezeket többé nem rejtik véka alá. Tálcán kínálják az olvasónak.

Ketten vagyunk, külön írunk, mindent megeszünk, mindent megiszunk, mindent leírunk. És pöncöt teszünk a végére.
Mottó: "A szájnak három tevékenysége van: beszél, csókol és táplálkozik. "
(Hamvas Béla)

Bemutatkozás, Mixer:

Étal, ital, pönc-ez az a három dolog, ami megédesítheti a hétköznapokat. A kérdés a következő: hol lehet ezekből a legjobbat beszerezni?
Két jóbarát vagyunk, akik arra vállakozunk ezzel a bloggal, hogy gasztronómiai kalandozásainkat fogyasztható formában tálaljuk a nagyközönségnek.
Meg akarjuk osztani tapasztalatainkat a különböző éttermekről, cukrászdákról, kávézókról, gyorséttermekről, mindenről, ahol, ahol ehető/iható dolgokat próbálnak lenyomni a torkunkon-pénzért.
Azért dolgozunk, hogy elmesélhessük, milyen az íze, a színe, az illata, hogyan tálalják, mivel kedveskednek mellé, milyen ÉRZÉS itt-ott az ÉTEL, ITAL, PÖNC....

Mottóm: "Az evésnek és az ivásnak ugyanaz a törvénye, ami a szerelemnek: bárhol, bármikor, bárhogyan. "

Pönceinkhez

Frissen pöncölt

Eddigi Pöncök

2007.09.04. 20:56 Visitor

Mixer-Baross söröző I.-szeretem

Első bejegyzésem a szívemnek oly kedves Baross sörözőt mutatja be.

 

Ezt a helyet a Baross téren találod, kedves pönc olvasó, ha kilépsz a Keleti kapuján, balra fordulsz néhány másodperc alatt megpillantod a sarkon. Mellette van a 24? (14?)-es villamos végállomása.

Miután megérkeztél, le kell fáradnod a korántsem bizalomgerjesztő lépcsőn, ahol az először itt tartózkodó egyéneknek gyenge halálfélelme van. Nem szép,na. Node a lépcsőn túli világ minden képzeletet felülmúl,nem,egyáltalán nem olyan szép (ez sem),de annyira jó. Aki csak inna,a lépcső alján forduljon jobbra, mivel itt van a kocsma részleg. Ezt nem fogom dícsérni,mert ez nem az igazi. Csúnyácska asztalok (számuk csekély,méretük kicsi,itt sokan nem fogtok vedelni) mögött csúnyácska pult,az árak viszont roppant kedvezők. A vendégek többségével nem szeretnétek Józsefváros mélyén éjszakai buszra várni....menjünk is át rögtön az éttermi részbe!

 <!--more-->

Igen,ez a hely egyik erőssége, ha a lépcső alján egyenesen megyünk tovább, azonnal az étterem-részbe érünk. Az ajtótól 8 lépésre jobbra üldögél egy idősebb, kopasz Úriember, ő Imre bácsi, a tulaj. Nyakában aranylánc függ, és leginkább az ajtó mellé helyezett Tv- készülékre bámul,viszont roppant tisztességes boltot vezet. Az éttermi rész nagyon családias. A berendezés régi, kissé megkopott, a lámpák már-már vicces hatást keltenek,dehát manapság divat a retro. (Az a baj,h ez láthatóan nem retro, ez eredeti 70-es évek,sőt,lehet,h inkább 60-as. ) Az asztalokon zöld borsodis terítők, hely van bőven,nagyobb táraságok is beférnek.

Ülj le,és pillanatokon belül találkozhatsz egy Imre bácsi hajviseletét utánzó pincér úrral,aki gyakorlott a szakmában, másodpercek alatt végigmér,és tudja mi kell neked. Nem mézes-mázos,nem kedveskedi túl magát, viszont profi, jó kezekben vagy, ezt érzed. Néha nem kérdez,csak mutogat, mókás...viszont ritkán téved, fejben számol, és figyel rád.

Hamarosan étlappal a kezedben válogatsz. A szesz olcsó, az átlagos pesti árak alatt van minden. Igyál borsodit és felest, jó étvágyat csinál :) 100-ért lehet fröccsözni, ez kell neked, nekem, mindenkinek. Az ételek is olcsók, persze nem hinnéd el,de ezen a helyen kurva jól főznek. Bevallom, kissé olajos, ne hozz ide norbi ábdétről agyaló csajokat,mert ezt nem veszi be a gyomruk, a hely különben sem alkalmas arra, hogy úriemberek randevúkat bonyolítsanak itt. A kevésbé úriak és a kipróbált párok viszont falhatnak kedvükre.

Mit együnk? A kaja egyszerű, nincs cifrázás, a választék kicsi, kis-közepes,de mindeféle alapélemiszert tartalmaz. Brassóit egyél, vagy rántott húst, és egyél levest. A hely attól szép, hogy olyan adagot hoznak,amit nem várnál ezért az árért, és olyan jó íze van, amit nem hinnél el a körítésből kiindulva. Laktató,még senki sem távozott a helyről a barátaim közül elégedetlenül. Kisevőknek: itt ismerik a kis adag intézményét, nem gáz  kis adagot kérni. Mellesleg amit Imre bácsi kis adagként az orrod alá tol,az a belvárosban nagy adag. Ezzel a koszttal jól lehet lakni.

Gyerekek, ez az a hely a mesebeli békakirályfi. CSúnya varangy,de ha megcsókolod, vissza fogsz jönni. Olcsó, ronda és finom. Ha csak be akartok rúgni, itt azt is kiválóan lehet. A környékről sokan járnak ide, sok törzsvendég van, nem is csodálom. Hoppsz,nem az alkoholista fajtából,azoktól mentes ez a terület. A Tv folyamatosan meccseket sugároz,jé, itt jutott csak eszembe, hogy ez FRADISTA söröző, a falon sok helyen a Ferencvárossal kapcsolatos fényképeket lehet látni,de annyira kúl itt táplálkozni,h újpesteseknek is bátran ajánlom.

Amint azt már megbeszéltük, nem itt fogod elvarázsolni a 6-os villamoson a Blaha és a Baross utca között megismert hölgyeket, egyszóval ide csak "bejáratott" és tökös nőket fogsz hozni, viszont csak a szado-mazo kedvelői álmodozzanak egy jó kis szexről a wc-ben...mivel a mosdó a hely gyengéje. A nőiben nem voltam,de ha elbizonytalanodom a nemi identitásomban, biz' Isten,én oda is bemegyek. Nos: a terem végében egy rettenetes függöny takarja a 2 mosdót és a szolgálati helyiséget. A férfi wc-ben kaotikus állapotok uralkodnak, az otthoni strand közös piszoárja tárul a szemed elé, papír nincs, vagyis azt még az étteremben osztják METRO újság és kerületi lapok képében, van viszont kosz és rozsda. Mint mondottam, itt nem szeretnék senkivel semmit,pedig bátor gyerek vagyok.

összességében:

étel minősége: 8 pont

választék: 5 pont

italok: 7 pont

kiszolgálás: 8 pont

hangulat: 8 pont

komfort: 6 pont

mosdó: 2 pont (van,kezet is lehet mosni-ez már 2 pont,nem?)

Imre bácsi: 10 pont (legjobb Imre bácsi Pesten és Budán)

Ettől a helytől meg fogsz lepődni, ide gyere be! Gyere be és kész, valahol hátul fogok ülni. Másnaposságra, (főleg akkor,ha közepes pénztelenséggel párosul) midnenképpen ajánlott.

összesítve: 6.75,na nem jól csináltam, mert a jó pönc látja lelkemet, ez a hely 8 pontos! Eyébként a budáj húzta le. Részegen észre sem veszed.

 

tanács: voltam itt már spanyol egyetemi tanárral is, minden tökös embert le lehet hozni,csak akarni kell. Nyafkák kíméljenek.

9 komment

Címkék: söröző olcsó baross szeretem


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroponc.blog.hu/api/trackback/id/tr37157578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zebalu · http://www.balulap.hu 2007.09.05. 11:28:42

Nagyon tetszik, mindenképpen kipróbálom! Csak előbb kell egy jó sisak, meg egy gázspray...

Mixer 2007.09.05. 13:13:35

no para,még sosem bántottak, balhét sem láttam,pohár sem tört

Peti és neje 2007.10.14. 21:45:42

Soproniak vagyunk és ,ha Pesten járunk rendesen ott kajolunk.Ez a hely olyan chokito jellegű, előszr legszívesebben kifordultunk volna, de kint hideg volt, így maradtunk.Jó döntés volt!! A kaja nagyon fincsi és bőséges !! És nem utolsó, hogy elképesztően olcsó, a pincérek figyelmesek és igyekeznek gyorsak lenni.
Frankó hely, tudnám ajánlani mindenkinek!

Mixer 2007.11.19. 03:14:53

én ajálnom is :)

SAGRES 2007.12.05. 20:32:07

Valóban remek hely elképesztően jó árakkal.A konyha is nagyon jó,az adagok is termetesek.

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2008.01.16. 18:22:41

Évek óta járok a Barossba, mondhatni törzsvendég vagyok - köszönő / érdeklődő viszonyban Imre bácsival. A hasonmás pincér neve egyébként Öcsi bá', rajta kívül napi váltásban egy fiatal felszolgáló lány teljesít szolgálatot. A hely teljesen veszélytelen, rendőrök is csak enni járnak be - a problémásnak tűnő alakokat még a műsoruk kezdete előtt kitessékelik. A felületes szemlélődőben pánikot kiváltó látszat ellenére a Baross Budapest egyik legautentikusabb helye, ahová egyébként a Keleti környékén flangáló külföldi turisták is gyakran betérnek.

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2008.01.16. 18:24:33

ui: első kerületben felcseperedett barátnőm is imádja a helyet. Ez már jelent valamit, nem? :)

Gonoszkaboszorka 2011.11.13. 17:44:26

Nagyon jó hely! én is ajánalni tudom 40 kilós, konszolidált bölcsész csaj létemre. :-)

Dzsásztinusz a kabátos 2011.11.13. 18:01:06

Tényleg nagyon jó! Baráti társaságok beszélgetős poharazgatásaihoz remek hely! Ősi házasság a jó ital és jó barát és jó gondolatok párosítása!
süti beállítások módosítása