HTML

Étel, Ital, Pönc

Bemutatkozás, Visitor:

A blog szerzői szenvedélyesen látogatnak éttermeket, kávézókat. Szenvedélyesen ízlelik a világot. Bárhová veti őket a sors, mindenhol az élet sava-borsát keresik. És kritikát forgatnak a fejükben. De ezeket többé nem rejtik véka alá. Tálcán kínálják az olvasónak.

Ketten vagyunk, külön írunk, mindent megeszünk, mindent megiszunk, mindent leírunk. És pöncöt teszünk a végére.
Mottó: "A szájnak három tevékenysége van: beszél, csókol és táplálkozik. "
(Hamvas Béla)

Bemutatkozás, Mixer:

Étal, ital, pönc-ez az a három dolog, ami megédesítheti a hétköznapokat. A kérdés a következő: hol lehet ezekből a legjobbat beszerezni?
Két jóbarát vagyunk, akik arra vállakozunk ezzel a bloggal, hogy gasztronómiai kalandozásainkat fogyasztható formában tálaljuk a nagyközönségnek.
Meg akarjuk osztani tapasztalatainkat a különböző éttermekről, cukrászdákról, kávézókról, gyorséttermekről, mindenről, ahol, ahol ehető/iható dolgokat próbálnak lenyomni a torkunkon-pénzért.
Azért dolgozunk, hogy elmesélhessük, milyen az íze, a színe, az illata, hogyan tálalják, mivel kedveskednek mellé, milyen ÉRZÉS itt-ott az ÉTEL, ITAL, PÖNC....

Mottóm: "Az evésnek és az ivásnak ugyanaz a törvénye, ami a szerelemnek: bárhol, bármikor, bárhogyan. "

Pönceinkhez

Frissen pöncölt

Eddigi Pöncök

2007.09.12. 12:33 Visitor

V I S I T O R: Pudding of Chesterfield

Íme, Dél-Anglia súlyos édessége, Chesterfield dombjainak sötét remeke. A cseszteri puding, ahogy a Somogyban mondanák. Csesztöfíd pudin - ahogy máshol. Hogy az angolok miként, azt nem tudom.

Azt tartja a Great Pudding and Souffle Book, hogy azért formáz csúcsokat a teteje, mert Chesterfield 7. earlje, Arthur 2nd minden kedden (egy esős kedden - rainy Tuesday -vette nőül aráját, Emma Blonhillt) talajrészegre itta magát a scotch alapú nemes liqueur, a Drambuie litereivel. Innen pedig egyenes út vezetett oda, hogy váltig állítsa cimboráinak, Chesterfieldnek márpedig vannak hegyei.

A pirospozsgás szakács, Fat Harold pedig jót mulatott, nyakon öntötte rummal és fent nevezett italkölteménnyel a nassot, kicsúcsozta a tetejét, és megszületett Chesterfield első pudingja. Azóta fogyasztják magas kakaótartalommal, ízlés szerint tejszínhabbal, csokiöntettel vagy hússzósszal.

Hozzávalók két személyre: két szék, egy asztal, egy-egy villa, egy-egy tányér, viccek és sok mosoly.

© Visitor

4 komment


2007.09.11. 02:20 Visitor

MIXER:Somlói Juhfark-az otthon íze

Kedves Olvasó!

 

Megesik az emberrel, hogy ízek, illatok, hangok váratlanul hosszú utazásra hívják, és elrepítik a világ egy másik pontjára, felidéznek benne valami különös érzést, valamit, amire nem gondol gyakran a hétköznapok sodrásában.

 

Engem a somlói juhfark íze mindig hazahív. Felidézi kölyökkorom első borozgatásait, a bóklászásokat a somlón, a kerékpár és gyalogos túrákat a hegyre.

Gimnazista koromban meghatározó volt számunkra az éves borfesztiválokra való készülődés. Ezeken néha szerepeltünk, néha "csak" fogyasztóként voltunk jelen, de bárhogy is, minden percét élveztük.

2 komment


2007.09.10. 15:36 Visitor

V I S I T O R: Mamma mia! - Fekete kedd a New Yorkban

Budapest szívében. Erzsébet körút. 1 irodalmi kávéház. Igen, a New York. Pontosíttatik, "A New York".

A megelőző századelőn fogalom volt és mérce. Mindenki tudja, miért. A mostani századelő más. Divatja van a retronak, a nosztalgiának, a proust-i merengésnek.  Boscoloék luxusszállóban utaznak, megérkeztek hát a pesti flaszterre is. Hogy egyesüljön a talján vendéglátás a nyugatos cigarettafüst aromás világával.

Felújították, felzászlózták (hatalmas, 'B' betűs, bordó), átadták.

Az épület és homlokzata valóban a régi. Ilyen lehetett régen. Bronz ördögfaunok tartják a lámpát, hívnak egy feketére és néhány magvas gondolatra, baráti csevejre vagy elegáns légyottra.

Belépünk és pazar. Pompa és fény, buja és gazdag, már-már alig bírja a szemünk. Velencei csillárok, botticino és carrarai márvány, bronz a sarokban, panneau a mennyezeten, bársony a széken. Vörös terem, Fehér terem, Karzat. Ez a New York Kávéház. Á la Boscolo Hotels.

Kávéház, tehát fogadnak. Csinos, fiatal hölgy, testre feszülő fekete ruhában vezet minket az asztalhoz. Az a vezetés, csak azt tudnám feledni... Azanyjaköcsögit, tényleg csinos volt!

1 komment

Címkék: budapest new york drága


2007.09.10. 02:47 Visitor

Mixer:Goldschmiedt-Pálköve

A Balaton egy elrejtett kis zugában kincsre bukkantunk!

 

Barátaimmal "rendes" éttermet kerestünk Pálkövén, de a pizzériában egy másik településre irányítottakminket. Aztán egy röhejes tábla útbaigazított minket, 200 méterre a pizzázótól találtuk a Goldschmiedt Welness Vendégházat és Éttermet...

http://www.kali.hu/szallas/goldhaz/

 

Íme!

 

Nem értettük, hogy miért tagadták le előttünk ezt a kis kincset. Igazi magyaros gondolkodásra vall: dögöljön meg a szomszéd tehen is,vagy inkább dögöljön meg a szomszéd és legyen enyém a tehene....

A kert elsőre piszok giccsensek tűnik, másodikra is, mivel az...

Odabent nagyon érdekes dolgokat tapasztaltunk, aztán annyira megszerettük a helyet, hogy ha újra elvetődünk Pálkövére, máshová biztosan nem fogunk menni!

 

1 komment

Címkék: olcsó szeretem pálköve goldschmiedt


2007.09.10. 00:13 Visitor

SIKER

Igen, megkaptuk az első visszajelzést arról, hogy valaki azért ment el egy helyre, mert ajánlottuk!

Elégedett volt, győztünk, most már jöhet az armageddon....

 Mi pedig meglátogatjuk a Csalogány 26-ot, mert Szindbádéknál olvastunk róla! Ez itt a lényeg.

 

 

 Mixer

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback


2007.09.07. 17:23 Visitor

MIXER:POPCorner-rúgjunk be Újbudán

Péntek van, rúgjunk hát be! Itt egy tipp Újbudáról! POPCORNER

 

 

Gonoszkirálylány kommentje után tudtam, hogy ajánlanom kell egy jó, újbuda központjában megtalálható helyet, nehogy már a Wikingerbe kelljen inni járnia a társaságoknak. (ez nem hitelrontás, ne is próbálkozzanak)

 

Ha a Szent Imre szobor lábánál megállnék, és képzeletben egy egy kilóméteres kört rajzolnék, kapásból vagy 25 kocsmát tudnék felsorolni (többségét már kipróbáltam), és ezek közül ajnálom most a kedvencemet, a POPCORNERT!

 

A barátaimmal csak kurva jó helynek hívjuk...

Szólj hozzá!

Címkék: budapest söröző olcsó szeretem popcorner


2007.09.07. 03:19 Visitor

MIXER:Pesti Lámpás-a hely,óóó a hely...

Kedves Olvasó!

 

Az ember sokszor azt nem veszi észre, ami kiszúrja a szemét. Így volt ezzel a hellyel is.

www.pestilampas.hu

 

Esős őszi délutánon (tehát tegnapelőtt) kerestünk új kávézót Visitor barátommal, mert süteményt akartunk enni, mert mi mocskosul  szeretjük a jó süteményt. Az Egyetem tér és a Ferenciek tere között csaknem félúton  megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a túloldalon olyan kávézó van, ahol még nem voltunk, a Pesti Lámpás.  

 

Pénz nem sok lapult a zsebünkben, a hely pedig drágának látszott, de nem rettentünk meg, ha sörre és alapvető élelmiszerekre futja (tulajdonképpen a sör is alapvető élelmiszer szerintem...),akkor erre is áldozunk.

2 komment

Címkék: budapest szeretem top of the pönc


2007.09.06. 19:58 Visitor

MIXER: WIKINGER-a hely, ahol nem szeretnek,téged sem....

MZSK/Morzsi/ Móricz Zsgimond körtét, Zsiga bátyánk balkeze, itt a Wikinger,vagy körtér bisztró...nomen est omen.

 

Ezena helyen bunkók az alkamazottak, ki a akarnak zsebelni éjszaka, de verhetetlenek marhapörköltben és hamburgerben....

11 komment

Címkék: budapest gyors közepesen szeretem wikinger


2007.09.04. 20:56 Visitor

Mixer-Baross söröző I.-szeretem

Első bejegyzésem a szívemnek oly kedves Baross sörözőt mutatja be.

 

Ezt a helyet a Baross téren találod, kedves pönc olvasó, ha kilépsz a Keleti kapuján, balra fordulsz néhány másodperc alatt megpillantod a sarkon. Mellette van a 24? (14?)-es villamos végállomása.

Miután megérkeztél, le kell fáradnod a korántsem bizalomgerjesztő lépcsőn, ahol az először itt tartózkodó egyéneknek gyenge halálfélelme van. Nem szép,na. Node a lépcsőn túli világ minden képzeletet felülmúl,nem,egyáltalán nem olyan szép (ez sem),de annyira jó. Aki csak inna,a lépcső alján forduljon jobbra, mivel itt van a kocsma részleg. Ezt nem fogom dícsérni,mert ez nem az igazi. Csúnyácska asztalok (számuk csekély,méretük kicsi,itt sokan nem fogtok vedelni) mögött csúnyácska pult,az árak viszont roppant kedvezők. A vendégek többségével nem szeretnétek Józsefváros mélyén éjszakai buszra várni....menjünk is át rögtön az éttermi részbe!

 <!--more-->

9 komment

Címkék: söröző olcsó baross szeretem


süti beállítások módosítása