Íme, Dél-Anglia súlyos édessége, Chesterfield dombjainak sötét remeke. A cseszteri puding, ahogy a Somogyban mondanák. Csesztöfíd pudin - ahogy máshol. Hogy az angolok miként, azt nem tudom.
Azt tartja a Great Pudding and Souffle Book
, hogy azért formáz csúcsokat a teteje, mert Chesterfield 7. earlje, Arthur 2nd minden kedden (egy esős kedden - rainy Tuesday -vette nőül aráját, Emma Blonhillt) talajrészegre itta magát a scotch alapú nemes liqueur, a Drambuie litereivel. Innen pedig egyenes út vezetett oda, hogy váltig állítsa cimboráinak, Chesterfieldnek márpedig vannak hegyei.
A pirospozsgás szakács, Fat Harold pedig jót mulatott, nyakon öntötte rummal és fent nevezett italkölteménnyel a nassot, kicsúcsozta a tetejét, és megszületett Chesterfield első pudingja. Azóta fogyasztják magas kakaótartalommal, ízlés szerint tejszínhabbal, csokiöntettel vagy hússzósszal.

Hozzávalók két személyre: két szék, egy asztal, egy-egy villa, egy-egy tányér, viccek és sok mosoly.
© Visitor

Felidézi kölyökkorom első borozgatásait, a bóklászásokat a somlón, a kerékpár és gyalogos túrákat a hegyre.



Az Egyetem tér és a Ferenciek tere között csaknem félúton megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a túloldalon olyan kávézó van, ahol még nem voltunk, a Pesti Lámpás. 
Miután megérkeztél, le kell fáradnod a korántsem bizalomgerjesztő lépcsőn, ahol az először itt tartózkodó egyéneknek gyenge halálfélelme van. Nem szép,na. Node a lépcsőn túli világ minden képzeletet felülmúl,nem,egyáltalán nem olyan szép (ez sem),de annyira jó. Aki csak inna,a lépcső alján forduljon jobbra, mivel itt van a kocsma részleg. Ezt nem fogom dícsérni,mert ez nem az igazi. Csúnyácska asztalok (számuk csekély,méretük kicsi,itt sokan nem fogtok vedelni) mögött csúnyácska pult,az árak viszont roppant kedvezők. A vendégek többségével nem szeretnétek Józsefváros mélyén éjszakai buszra várni....menjünk is át rögtön az éttermi részbe!
Pönceinkhez